Doom

Doom
O ovoj nema puno za reći. Igra je zasnovana na tome da prođete kroz horde čudovišta i stignete najčešće do vrata i tu se nađe neko veliko čudovište koje morate da porazite... Ukoliko ste mislili  znali bi ste da je ovo još jedan FPS ili pucačina iz prvog lica. Doom 1 je nastao 1993. godine, zbog mnogo krvi u igri, a i sa obzirom da je oblezena sa 18+ mogu da vam pokazem samo ovu sliku:
 NOVI DOOM---> 
Stari DOOM|
                 | 
                 |
                 V  
 

Counter-Strike i Half-Life

Sada nešto imam reći o drugoj igri!
 
Vreme je došlo  i za Counter-Strike(1998. je igra izdata), ova igra dolazi od Valva. Igra je svoj uspeh dozivela kroz mnoge modove i nazive igara. Ova priča o ovoj igri koju dan danas milioni igaju počela je od Half-Life-a 1 koji je malo drugačija igra nego Counter. Zbog nedostataka realnih oruzija fanovi odlucuji napraviti mod za ovu igricu pod nazivom Counter-Strike 1.5. I Valve videvsi uspes u tome odlucije napraviti prvi originalno Counter-Strike 1.6...
Ova igra je FPS ili pucačina iz prvog lica. Evo naziva igara koje postoje pod nazivom Counter-Strike:
-Counter-Strike Neo, -Counter-Strike Source, -Counter-Strike 1.6, -Counter-Strike Coundation zero, -Counter-Strike  Global offensive...
 
Evo grafike Countera 1.6 protiv Counter-Strike:Global Offensive
 
 

Super Mario

Dobar dan u obom Blogu ćemo pričati o Revoluciji video igara!

 HAJMO POCETI

Sve je počelo sa Super Mario Bros(1985. godi je izdana) koja ima veoma veliko uticaj u današnjem svetu igara.

Tu su mnogi razlozi zašto se ova igra tako smatra, evo nekih:1)Igrica je nastala davno i zato u 2D-u.Tokom kretanja u levo kamera se pomera sto  je igracima dalo doznanja da dobru stvar rade.

                                                                                                     2)U to vreme grafika je bila veoma loša i  zato je ova igra napravila veliki korak u revoluciji igara.Naime kada biste pogledali ovu sliku:

Primetili biste da su zbunje i oblaci isti samo su im boje drugačije. To je pokrivalo nedostatak materijala u to vreme!